Subirats


Veure El Camí del Riu a Google Maps


TRAM NORD

Distància: 3,6 km
Dificultat: Mitjana
Via apta per a:
Camí apte per a caminantsCamí apte per a circular a cavall

TRAM SUD

Distància: 6,5 km
Dificultat: Baixa
Via apta per a:
Camí apte per a caminantsCamí apte per a circular a cavallCamí apte per a circular amb bicicleta

Serveis

Veure la llegenda
Estació de trenLínia regularTaxiFarmàciaAllotjamentTurisme enològicRestaurantsAlimentacióZona de pícnicPiscina municipalArquitectura històrica

Descàrregues

Descarrega’t el tram de Subirats

Descarregar en pdf


El municipi

Amb 55,78 km quadrats, Subirats és el municipi més extens de la comarca de l’Alt Penedès. El terme municipal comprèn diversos nuclis, barris i caseries: Sant Pau d’Ordal (cap de municipi), Lavern, Ordal, Torre-ramona, El Pago, els Casots, Can Rossell de la Costa, el Rebato, Ca l’Avi, Can Cartró, Can Batista, Can Bas, Cantallops, Casablanca i Muntanya Rodona.

Subirats és conegut com la Capital de la Vinya per ser el municipi de Catalunya amb la superfície més gran dedicada a aquest conreu, espai que es converteix en un dels recursos turístics més importants, Les Rutes Vitivinícoles de Subirats: 34 quilòmetres de recorregut distribuïts en 9 itineraris paisatgístics de vinya, presseguers, boscos, masies, caves i cellers.

El paisatge de Subirats és un paisatge eminentment agrícola, amb un interessant mosaic format per nuclis habitats, conreus a les zones planes o de pendents suaus i boscos a les zones més dretes i elevades. Amb relació al patrimoni arquitectònic, destaca l’important conjunt format per l’antic castell de Subirats i el santuari de la Mare de Déu de la Fontsanta, així com el poble medieval de Torre-ramona.

A banda dels vins i caves, el Préssec d’Ordal, conreat a Subirats, és un dels productes de més qualitat del municipi. Aquesta fruita presenta una aroma i un gust excel·lents, gràcies al sòl calcari i el conreu de secà, que fan que sigui molt gustosa i dolça. Els visitants que ho desitgin poden tastar aquests préssecs i comprar-ne directament als productors al mercat de Sant Pau d’Ordal, que té lloc tots els caps de setmana d’estiu.

Més informació: www.turismesubirats.cat

 

El recorregut passant per…
© Copyright 2013