Sant Pere de Riudebitlles


Veure El Camí del Riu a Google Maps


El municipi

El municipi de Sant Pere de Riudebitlles, amb més de 2.300 habitants i 5,35 km quadrats, està situat a la Depressió Prelitoral, al sector nord del Penedès, i és fronterer amb la comarca de l’Anoia.

Les primeres dades fiables de poblament a la zona són del paleolític inferior i el neolític, i s’han obtingut gràcies a les troballes de restes arqueològiques, però el primer document conegut sobre Sant Pere és un pergamí de l’any 1011 del comte Ramon Borrell, on és palesa la donació del terme al monestir d’Isola Gallinara a Ligúria, Itàlia.

El Riudebitlles sempre ha tingut una gran importància en el desenvolupament econòmic del municipi. D’una banda, la seva aigua ha mogut les rodes hidràuliques dels molins paperers des del s. XVI, fet que ha contribuït al desenvolupament de la indústria paperera al municipi, la qual va comportar un gran creixement demogràfic de mitjan segle XVIII. De l’altra, també és remarcable la gran obra d’enginyeria que suposa tota la trama de recs que reguen els horts de la població des de fa centenars d’anys.

Més informació: www.santperederiudebitlles.cat

 

El recorregut passant per…

© Copyright 2013