Sant Sadurní d’Anoia


Veure El Camí del Riu a Google Maps


El municipi

La vila de Sant Sadurní d’Anoia, amb més de 12.000 habitants, està situada a la comarca de l’Alt Penedès, terra de vinyes i cava que desplega un paisatge captivador d’arrels mil·lenàries. Entre Barcelona i Tarragona, a l’interior però acaronant la costa, és un lloc de pas gairebé obligat per a tots aquells que travessen Catalunya en direcció nord-sud.

Actualment Sant Sadurní és la capital indiscutible del cava. Més de vuitanta cases elaboradores locals produeixen el 90% del cava de l’Estat, algunes de les quals exporten arreu del món amb la DO Cava.

La visita a Sant Sadurní passa, doncs, indefugiblement, per la visita a les caves. Qualsevol dia del mes de setembre val la pena perdre’s per la vila i els seus voltants i contemplar la gent atrafegada i els tractors plens de raïm que van i vénen. El raïm es transporta a les caves, que atresoren quilòmetres de laberíntiques galeries subterrànies on reposen milions d’ampolles, algunes des de fa anys, i els elaboradors n’obren les portes a milers de visitants anualment.

A més a més, les caves constitueixen per elles mateixes veritables monuments arquitectònics, alguns d’època modernista i d’altres actuals, que compten amb les últimes tecnologies o conserven encara els mètodes manuals.

Més informació: www.turismesantsadurni.com

 

El recorregut passant per…

© Copyright 2013