Torrelavit


Veure El Camí del Riu a Google Maps


El municipi

El terme municipal de Torrelavit, amb gairebé 1.400 habitants, està situat al nord de Vilafranca del Penedès, al límit amb la comarca de l’Anoia, en una petita vall per on discorre el riu Bitlles. Aquest fet ha comportat que hi hagi hagut assentaments humans permanents des de temps antics, tal com ho constaten les mostres d’indústria paleolítica recollides.

El nom de Torrelavit té el seu origen l’any 1920, quan els municipis de Terrassola i Lavit s’uneixen amb la denominació de Torre-Lavit. El 1853 ja es van fer els tràmits per unir ambdós pobles, però no van prosperar. Més endavant, el 1867, es va iniciar el projecte per unir-los, però per causes possiblement polítiques tampoc no es va dur a terme. I no es va executar fins al 1918, quan gairebé tots els veïns dels dos pobles van lliurar una instància tot considerant factible la fusió dels dos termes en un de sol. Aquell mateix any, els dos ajuntaments es van posar d’acord i el 1920 es van unir legalment.

Econòmicament, Torrelavit combina dos motors productius ben diferenciats: l’agricultura i el sector del cava conviuen amb la indústria paperera tradicional, a la qual darrerament s’han afegit les indústries de fabricació de caixes de cartró ondulat.

Més informació: www.torrelavit.cat

 

El recorregut passant per…

© Copyright 2013