Sant Quintí de Mediona


Veure El Camí del Riu a Google Maps


El municipi

El municipi de Sant Quintí de Mediona, amb 2.200 habitants, està situat al nord de la comarca de l’Alt Penedès, a la vall mitjana del riu Mediona. Els seus orígens es remunten als temps en què la plana del Penedès era terra de batudes i disputes entre sarraïns i aquells primers catalans que s’esforçaven per eixamplar la frontera. És aleshores quan s’aprofita l’orografia escarpada del lloc per fundar-hi un priorat benedictí com a primer embrió de Sant Quintí, que amb els anys esdevindrà la vila de referència del Penedès cap a la Catalunya Central, amb una fira comercial centenària.

Al llarg de la seva història, Sant Quintí s’ha caracteritzat per l’abundància d’aigua provinent de les deus de l’aqüífer Carme-Capellades que nodreixen el riu Mediona. Gràcies a aquest recurs natural, Sant Quintí ha disposat d’una gran quantitat de fonts i recs i d’una horta privilegiada única al Penedès.

També al pas d’aquesta aigua, Sant Quintí ha forjat una identitat característica amb una cultura tradicional molt potent que es manifesta amb tota la seva força per la Festa Major, la segona quinzena d’agost, i que compta amb una molt bona implicació popular i una gran quantitat de balls centenaris d’una enorme riquesa folklòrica i cultural.

Sant Quintí també és la vila de Joan Amades, del general Weyler i d’una gran quantitat de productes de qualitat, entre els quals destaca el carquinyoli.

Més informació: www.santquintimediona.cat

 

El recorregut passant per…

© Copyright 2013