Subirats


Veure El Camí del Riu a Google Maps


El municipi

Amb 55,78 km quadrats, Subirats és el municipi més extens de la comarca de l’Alt Penedès. El terme municipal comprèn diversos nuclis, barris i caseries: Sant Pau d’Ordal (cap de municipi), Lavern, Ordal, Torre-ramona, El Pago, els Casots, Can Rossell de la Costa, el Rebato, Ca l’Avi, Can Cartró, Can Batista, Can Bas, Cantallops, Casablanca i Muntanya Rodona.

Subirats és conegut com la Capital de la Vinya per ser el municipi de Catalunya amb la superfície més gran dedicada a aquest conreu, espai que es converteix en un dels recursos turístics més importants, Les Rutes Vitivinícoles de Subirats: 34 quilòmetres de recorregut distribuïts en 9 itineraris paisatgístics de vinya, presseguers, boscos, masies, caves i cellers.

El paisatge de Subirats és un paisatge eminentment agrícola, amb un interessant mosaic format per nuclis habitats, conreus a les zones planes o de pendents suaus i boscos a les zones més dretes i elevades. Amb relació al patrimoni arquitectònic, destaca l’important conjunt format per l’antic castell de Subirats i el santuari de la Mare de Déu de la Fontsanta, així com el poble medieval de Torre-ramona.

A banda dels vins i caves, el Préssec d’Ordal, conreat a Subirats, és un dels productes de més qualitat del municipi. Aquesta fruita presenta una aroma i un gust excel·lents, gràcies al sòl calcari i el conreu de secà, que fan que sigui molt gustosa i dolça. Els visitants que ho desitgin poden tastar aquests préssecs i comprar-ne directament als productors al mercat de Sant Pau d’Ordal, que té lloc tots els caps de setmana d’estiu.

Més informació: www.turismesubirats.cat

 

El recorregut passant per…

© Copyright 2013